TEČAJI DELAVNICE NASTOPI URNIK PLESNI VEČERI EKIPA O NAS PRIJAVNICA CENIK

BALBOA

Za Balboo je značilen tesnejši kontakt plesalcev v zgornjem delu telesa, večina zanimivega gibanja pa se dogaja v spodnjem delu nog, torej gležnjih in kolenih.  Značilen korak je "Hold step", ki pa je lahko usmerjen v tla "Down step" ali v rahel dvig noge, v "Up step" ... oz. ga je možno zamenjali s kopico drugih atraktivnih korakov ... a morda bolje, da se kar tukaj ustavimo, hehe!

 

Ples izhaja iz Južne Kalifornije, iz istomenskega kraja - Balboa, kjer se je pričel razvijati med leti 1920 in 1930, v naslednjem desetletju pa je dosegel vrhunec. Obstajata dva tipa Balboe; Pure-Bal in Bal-Swing. V prvem partnerja ne izvajata likov, ki bi ju razdružili (ostajata v zaprti drži), pri drugem pa jih (prehodi v odprto držo). Pure Bal plešemo, ko nočemo biti opaženi, v kakšnem temnem, vlažnem kotu, morda za zvočnikom, medtem ko pri Bal-Swing iščemo stopnice, ki vodijo na oder, ali pa lovimo snop svetlobe iz reflektorja.

 

Balboa je primerna za plesalce, ki že imajo nekaj plesne kilomerine in si želijo še nekaj več. Primerna je tistim, ki si želijo plesati na hitrejše ritme in ob tem preizkusiti spretnost svojih nožic brez, da bi ob tem preveč zašvicali, haha!

 

Se vidimo na Balboi!

Imaš že nekaj Swing kilometrine, se pa nikoli še nisi srečal/a s tem svetovnim plesom. Osvojitev osnovnega koraka in ples v paru ti ne povzročata težav. Učimo se Pure-Bal osnovne korake in plesne like.

Balboa 0

Ta nivo je namenjen entuziastičnim Balboa plesalcem, ki že obvladate  muzikalnost, variacije in brez težav plešete tudi na hitrejšo glasbo.  Figure znate poljubno sestavljati in ustvarjati lastne.

Balboa 2

Obvladaš osnove Pure-Bal in nekaj Bal-Swinga,  potrebuješ pa še malo vaje pri tranzicijah in improvizaciji. Učimo se sprememb v ritmu, kreativnosti in elegance.

Balboa 1

V ta nivo spadajo plesalci, ki veljajo za najboljše na sceni in najverjetneje  tudi sami že poučujejo ter imajo globoko razumevanje tega plesa. Na delavnicah obiskujejo najvišje nivoje, občasno tudi tekmujejo. Na tečaju se ob novih figurah poglablja in nadaljnje raziskuje možnosti kreativnosti.

Balboa 3

NA PRIJAVNICO

>

Tečaji Balboe

Kako izgleda Balboa

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Kmetijska ulica 1b

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2023, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.