TEČAJI DELAVNICE NASTOPI URNIK PLESNI VEČERI EKIPA O NAS PRIJAVNICA CENIK

BLUES

Zapri oči in se prepusti glasbi. Bodi čopič, ki prosto slika svoje notranje doživljanje plesa, ko se popolnoma prepustiš občutkom glasbe …

 

Blues je ples oziroma družina plesov, ki je tesno povezana z blues glasbo in njenim razvojem.  Izvira iz afriških ritmov in gibov, iz plantaž ameriškega juga, iz konca 19 stoletja. V izvoru je to izpoved temnopoltih sužnjev, ki so delali na bombaževih poljih in peli, da so lažje preživeli delovne dni. Danes plešemo blues tako na staro blues glasbo kot sodobno komercialno melodijo. Ples ima noto počasnega gibanja in je bolj senzitiven.

 

Blues ples temelji na lastnem izražanju skozi gib, bodisi z občutki ali z ritmi, in na lastni interpretaciji glasbe. Uči nas kako se prepustiti, kako plesati počasi in predvsem kako razvijati obojestransko komunikacijo med partnerjema.

 

Začenjamo povsem na začetku. Naučimo se osnov prenosa teže in plesnega kontakta ter odzivanja na ritem. Spoznamo se s telesno držo, gibanjem in osnovami muzikalnosti.

Nivo 1

Center telesa, kontakt, prenosi teže in "body matching" so koncepti, ki jih sedaj že dobro razumeš in obvladaš, vendar občasno nekako izgubiš kontrolo in ravnotežje. Razumeš, da je za dobro plesanje potrebno veliko utrjevanja. Občutiš spremembe v energiji glasbe ter tvojega partnerja in se primerno odzoveš. Redno hodiš na Blues delavnice in res veliko plešeš. Naučimo se biti samostojni in vedno stabilni plesalci sposobni poslušanja in izražanja.

Nivo 3

Ob prenosu teže in sprehajanju po plesišču se počutiš dobro, v tvojem blues plesnem repertoarju je že nekaj zanimivih figur. Na tem nivoju poglabljamo osnove in se učimo ustvarjati lastne plesne like. Namen tečaja je, da ob plesu osvojiš prijetne občutke tako ob različnih zvrsteh glasbe, tempa, kot tudi različnih plesnih partnerjih.

Nivo 2

Bluesa nikakor ne moreš imeti dovolj! Zagrabiš za vsako plesno priložnost in veljaš za odličnega/o Bluesa plesalca/ko. Konstantno iščeš načine, kako se naučiti več. Razumeš, da je magija v majhnih detajlih in da je zmeraj dovolj prostora za majhna piljenja. Ko se priklopiš na partnerja se počuteš kot štironožna Blues zverina.

Nivo 4

NA PRIJAVNICO

>

Tečaj Bluesa

Kako izgleda Blues

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Kmetijska ulica 1b

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2023, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.