TEČAJI DELAVNICE NASTOPI URNIK PLESNI VEČERI EKIPA O NAS PRIJAVNICA CENIK

CHARLESTON

A še kdo ni slišal za igrive Charleston plesalke z značilnimi pričeskami in resastimi oblekami? Točno tako, vsi smo že! Charleston je na jugu ZDA dosegel svoj razcvet v dvajsetih letih. Sprva rezerviran za nežnejši spol je hitro prerasel v enega izmed najbolj energičnih plesov na svetu.

 

Skozi zgodovino je imel veliko razvojnih stopenj. Danes v grobem  ločimo med 20s (Twenties) Charlestonom in Lindy Charlestonom, ki se je razvijal predvsem z nogo v nogi z Lindy Hopom.

 

Charleston v svojih začetkih ni povzročill samo plesne revolucije, ampak je s svojo prezenco in slogom oblačenja pod vprašaj postavil tudi takratne družbene norme, kar se odraža tudi v njegovem igrivem in navihanem značaju.

 

Je poskočen, energičen ples, ki kolenom ne da počitka. Pleše se ga lahko v paru ali kot solo jazz, pa tudi v troje, če je treba! :D

Chareston 1

Ta nivo je namenjen popolnim začetnikom, tudi takšnim, ki se s Swingom sploh še niste srečali. Ob koncu tega nivoja se boš že samozavestno udeleževal/a plesnih večerov. Naučimo se naših pvih korakov!

Chareston 2

Sedaj si že malo okusil/a Charleston daje te želja po še. Nadaljnje bomo utrdili tvoje osnove ter razširi plesni besedni zaklad. Naredimo iz tebe dobrega družabnega plesalca tako, da boš lahko  zaplesal/a prav z vsakim!

Chareston 3

Tako, pa je zate prišel čas, ko si želiš naučiti se zvoditi in/ali odlsediti tudi tiste najbolj zahtevne in atraktivne figure. Na tem nivoju se nadaljnje razširja tehnika, plesni besedni zaklad in dober plesni kontakt. Poudarek je tudi na improvizaciji.

Chareston 4

Če lahko s suverenostjo učiš tudi druge, se znaš igrati z ritmi, sestavljati svoje figure in se sam/a brez težav naučiti novih likov ter v njih skritih tehnik, potem je ta nivo pravi zate. Imaš izoblikovan svoj stil in tega nivoja pravzaprav sploh ne potrebuješ, a za razširjanje obzorja rad/a prisluhneš drugim plesnim dialektom.

NA PRIJAVNICO

>

Tečaji Charlestona

Kako izgleda Charleston

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Kmetijska ulica 1b

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2023, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.