TEČAJI DELAVNICE NASTOPI URNIK PLESNI VEČERI EKIPA O NAS PRIJAVNICA CENIK

Lindy HOP

Lindy Hop je verjetno najpopularnejša zvrst Swinga na svetu. Je plesna fuzija dveh celin: evropske plesne elegance in afriške prizemljene svoboge gibanja. Njegove korenine segajo tja v leto 1926 v majhno mestece Big Apple, katerega ime danes nosi tudi ena izmed najbolj znanih Swing koreografij na svetu – The Big Apple.

 

Lindy Hop se pleše v paru in zanj je značilno neprestano prehajanje med odprto in zaprto držo, plesalec in plesalka pa med tem še vedno ohranjata svojo individualnost ter med plesom presenečata drug drugega z raznimi improvizacijskimi vložki. Je mešanica 4-, 6- 8- in 10- taktnih korakov, za katerega je značilen slavni triple step, ki se pojavlja tudi v drugih plesnih zvrsteh (npr. Cha – cha – cha), vendar v malenkost drugačni obliki. Možno ga je plesati na zelo široko paleto ritmov, od Hot Jazz, Swing Jazza pa do Jump Bluesa. Lahko plešeš povsem počasi in elegantno, ali pa popolnoma odštekano in hitro ter tu in tam dodaš še kakšno atraktivno akrobacijo – Aerial!

 

LindyHop je srečen ples, ki te napolni z radostjo in občutkom, kakor da lebdiš na oblaku. Definitivno No.1 ples za poskusiti!

Prvo spoznavanje s to zvrstjo Swinga ali s Swingom sploh. Nauči se osnovnih plesnih korakov in komuniciranja s soplesalcem ter razlikovanja med posameznimi plesnimi zvrstmi Swinga.

Lindy Hop 1

Seznanili ste se s swing plesnimi osnovami in začeli obiskovati plesne večere. Naučili ste se swing out-a in osvojili kakšen obrat. Poleg Lindy Hopa ste se seznanili tudi že z drugimi zvrstmi swinga (npr. Charleston). Lindy hop tečaje obiskujete od 4 do 12 mesecev.

Lindy Hop 2

Ta nivo je namenjen naprednejšim plesalcem, ki lindy hop tečaje obiskujete vsaj 2 leti. Gladko znate prehajate med zvrstmi swinga in uporabljate velik nabor slik in gibov. Swing out in lindy circle znate narediti na hitrejšo glasbo in ju začiniti. Ritem vam je domač in ga z lahkoto ohranjate ne glede na hitrost glasbe. Tudi koncept mehkobe in elastičnosti v telesu vam je poznan. Poleg lindy hopa znate tudi zahtevnejše charleston slike.

Lindy Hop 3

Nivo Lindy Hop 4 je namenjen najbolj naprednim plesalcem, ki aktivno plešete že nekaj let. Na tečaju se učimo zahtevnejše elemente plesa, zato je pomembno, da ste plesalci vešči v fluidnosti in elastičnosti gibanja ter "bouncu". Ritem je veščina, ki jo obvladate, v glasbi slišite kje je "1". Ravno tako je koordinacija v prostoru in v gibanju nekaj, kar se od plesalcev na tem nivoju pričakuje. Delo je prilagojeno na nivo in poteka hitreje in izzivi so večji. Vaš swing out je fluiden in udoben tako za vas kot za vašega plesnega partnerja. Tečajniki poleg lindy hopa plešete tudi charleston in ste seznanjeni z naborom likov v charlestonu (tandem, hand to hand, prehodi med njiima).

Lindy Hop 4

* Učitelji si pridržujejo pravico, da za zagotavljanje kakovosti tečaja precenijo ustreznost nivoja  tečajnikov.

NA PRIJAVNICO

>

Tečaji Lindy Hopa

Kako izgleda Lindy Hop

The SwingBrats

Plesno društvo Sving Maribor

Kmetijska ulica 1b

2000 Maribor

 

info@.theswingbrats.com

+386 51 220 570

 

Dav. št. 28730950

 

TRR - SI56 6100 0000 2027 453

Račun odprt pri

Delavski Hranilnici d.d.

Kje učimo

Povežimo se

Copyright © 2023, Kreativni studio Grega Bohinc Toporiš s.p.

The SwingBrats, Plesno društvo Sving Maribor. Vse pravice pridržane.